пʼятниця, 10 листопада 2023 р.

У Зарваниці пройшли дні духовної віднови для освітян

 23-24 березня з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка комісією освіти і виховання архиєпархії та освітньо-науковим центром Патріарха Йосифа було проведено дні духовної віднови для керівників органів управління освіти територіальних громад Тернопільської області. Захід відбувся під гаслом «Духовність та моральна стійкість – основа ментального здоров’я учасників освітнього процесу».

zoz 1На початку з вітальним словом до учасників звернулися директорка департаменту освіти і науки Ольга Хома та заступник начальника військової адміністрації Віктор Устенко, який подякував МДЦ «Зарваниця» за можливість проведення духовних зустрічей для різних фахових об'єднань. Відтак Ганна Зварич, заступниця директора департаменту освіти і науки, представила тему «Ментальне здоров’я – стан рівноваги і цілісності людського буття». Опісля освітяни взяли участь у Хресній дорозі, молилися за Україну на території комплексу «Українського Єрусалима» та були присутні на вечорі зі Словом Божим, який провів голова комісії освіти і виховання о. Іван Зозуля.

Наступного дня відбулася Божественна Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк. Архиєрей звернувся до присутніх із духовним словом: «Тут, у Зарваниці, у різні періоди історії, у найважчі часи наш український народ гуртувався на молитву. Сердечно бажаю Вам, щоб ви, дорогі освітяни, набралися тут Божої сили, бо на ваших плечах велика відповідальність».

Насамкінець, теми «Віра – основа стосунків з Богом» та «Образ Бога в якого ми віримо» представив о. Петро Майба (СДБ), голова Патріаршої комісії з питань освіти і виховання.

zoz 3zoz 4zoz 7zoz 5zoz 6пресслужба архиєпархії